Foto’s organiseren in slechts 2 uur

Home / Blog / Foto’s organiseren in slechts 2 uur

Als je op de meeste mensen lijkt, maak je waarschijnlijk graag foto’s. Deze foto’s op een nette, efficiënte manier organiseren en bewaren kan echter vaak een stuk minder leuk zijn. Als foto’s netjes zijn georganiseerd, zijn ze gemakkelijk te bekijken en kan je er ten volle van genieten. Het is ook belangrijk om een ​​effectieve opslagmethode te vinden waarmee je foto’s schoon en veilig blijven. Als je fotocollectie momenteel niet onder controle is, volgen hier enkele eenvoudige tips waarmee je ze in slechts twee uur in vorm kan krijgen.

Snel foto’s sorteren

Heb je ooit besloten om je foto’s te sorteren, maar merk je dat je er enkele uren later gewoon herinneringen aan ophaalt? Hoewel bladeren door oude foto’s erg leuk kan zijn, is het beter om een ​​meer gedisciplineerde aanpak te volgen als je in korte tijd veel wilt bereiken.

Sorteren in basiscategorieën

Begin met het kiezen van een basis sorteer strategie. Je kan bijvoorbeeld foto’s op datum sorteren of misschien op onderwerp. Tijdens het eerste sorteerproces is het het beste om je sorteercategorieën niet te ingewikkeld te maken. Je basiscategorieën kunnen bijvoorbeeld bestaan ​​uit vakantie, bruiloft, baby en schoolfoto’s. Gun jezelf een half uur om al je losse foto’s snel in de categorieën te sorteren. Als je een aantal foto’s hebt die al in albums zijn opgeslagen, zet deze dan voorlopig opzij. Immers, als je foto’s uit albums gaat halen, maak je je werk alleen maar moeilijker en tijdrovender.

Fotodozen of albums gebruiken

Van zodra je jouw eerste fotosorteerproces hebt voltooid, heb je een veel beter idee over hoeveel foto’s je van elk type hebt. Speciaal ontworpen fotodozen kunnen een geweldige oplossing zijn als je grote hoeveelheden foto’s hebt. Hoewel je uiteindelijk zou kunnen besluiten om een ​​deel van de foto’s in gespecialiseerde albums te plaatsen, kan het een geweldige eerste stap zijn om ze in fotodozen te organiseren. In het geval van kleinere fotocollecties of foto’s die je graag regelmatig bekijkt, kan een album een ​​betere oplossing zijn.

Foto’s in fotoalbums en fotodozen plaatsen

Als je geluk hebt, merk je misschien dat je al een paar lege fotodozen of albums in je huis hebt zitten. Als dit het geval is, breng dan het volgende uur door met het plaatsen van je foto’s in deze lege dozen en albums. Zorg ervoor dat je ze zorgvuldig labelt, zelfs als je van plan bent om ze later opnieuw te rangschikken.

De gesorteerde foto’s bewaren

Als je merkt dat je geen fotodozen of albums hebt die je kan gebruiken, wanhoop dan niet. Maak eerst een lijst van het aantal dozen of albums waarvan je denkt dat je ze nodig hebt. Zet deze items op je boodschappenlijst en koop ze de volgende keer dat je in je buurtwinkel bent. Gebruik voorlopig gewone kartonnen dozen, plastic zakken met ritssluiting of andere mogelijkheden om je gesorteerde foto’s tijdelijk te bewaren. Zorg er ook voor dat je ze zorgvuldig labelt.

Foto’s sorteren moet je simpel houden

Als je je foto’s zo snel mogelijk wilt ordenen, is het belangrijk om het simpel te houden. Een snelle sorteermanier in combinatie met een tijdelijke opslagoplossing kan je zeker helpen je organisatiedoelen snel te bereiken. Wanneer je dan wat tijd over hebt, kan je teruggaan en je albums en fotodozen verder verfijnen.

admin

admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Categorieën

Zoeken

Laatste berichten